Czerwiec 2025 - Termin do ustalenia
Program pobytu:
1. Dzień – poniedziałek
14:00 do 18:00 check-in
18:00 do 20:00 kolacja serwowana / 23:00 bar
2. Dzień – wtorek
7:30 – 9:30 śniadanie
10:00 – wyjazd na wycieczkę do Pałacu Sobieszów (zobacz) – 17 km
10.30 – 13.30 zwiedzanie z przewodnikiem, poczęstunek regionalny, koncert kameralny
14:00 powrót
14:30 – 16:00 Obiad serwowany
18.00 – 18.40 Koncert
19:30 – 21:30 kolacja serwowana / 23:00 bar
21.00 – 22.30 zabawa taneczna
3. Dzień – środa
7:30 – 9:30 śniadanie
10:00 – wyjazd na wycieczkę Bukowiec. Folwark i Park (zobacz) – 9km
10.30 – 13.30 zwiedzanie z przewodnikiem, poczęstunek regionalny, koncert kameralny
14:00 – powrót
14:30 – 16:00 Obiad serwowany
18.00-18.40 Koncert
19:30 – 21:30 kolacja serwowana / 23:00 bar
21.00 – 22.30 zabawa taneczna
4. Dzień – czwartek
7:30 – 9:30 śniadanie
10:00 – wyjazd na wycieczkę Jelenia Góra – Starówka (zobacz) – 7 km
10.30 – 13.30 zwiedzanie z przewodnikiem, poczęstunek regionalny, koncert kameralny
14:00 – powrót
14:30 – 16:00 Obiad serwowany
18.00 – 18.40 Koncert
19:30 – 21:30 kolacja serwowana / 23:00 bar
21.00 – 22.30 zabawa taneczna
5 dzień – piątek
7:30 – 10:30 śniadanie,
11:00 – check-out
Karta menu:
I dzień
Kolacja:
Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Udko kacze w sosie śliwkowym z kluskami ziołowymi i burakami glazurowanymi z gorczycą
– Boeuf à la mode z sosem dijon z fondantem ziemniaczanym i karmelizowaną marchewką z wanilią i rozmarynem
– Nadziewane bakłażany kaszą kuskus z pomidorami i czosnkiem oraz chutney warzywnym (vege)
Deser:
Sernik z malinami i sosem pigwowym
II dzień
Śniadanie europejskie
Obiad:
Zupa ( jedna do wyboru ):
– Consomme wołowe z tortellini oraz julienne warzywnym
– Krem z pomidorów z serem mozzarella i liściem bazylii
Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Filet kurczaka kukurydzianego faszerowany pomidorami suszonymi i cukinią z ziemniakami gratin oraz fasolką szparagową
– Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu podana z truflowym puree, porem oraz sosem szałwiowym
– Sakwa z ciasta filo z hummusem i pieczoną dynią na pieczonej cebuli z syropem klonowym (vege)
Kolacja:
Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Kurczak saltimbocca z szynką parmeńską, szałwią i bakłażanem
– Pieczony łosoś na cannelloni szpinakowym
– Brokuł na Guacamole z suszonymi pomidorami i pestkami dyni (vege)
Deser:
Creme brulee z malinami i gorzką czekoladą
III dzień
Śniadanie europejskie
Obiad:
Zupa ( jedna do wyboru ):
– Krem z pieczonej papryki
– Bulion rozmarynowy z soją i makaronem warzywnym
Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Schab pieczony z kością i wędzonymi ziemniakami
– Dorsz z pieczonym puree, kalafiorem i brokułami
– Pieczony burak z cukinią, dzikim ryżem marchewką i soczewicą (vege)
Kolacja:
Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Medaliony wieprzowo drobiowe ze śliwkami w bekonie
– Rolada wieprzowa z grzybami w sosie z zielonego pieprzu
– Klopsiki sojowe na sałatce z awokado i rukoli (vege)
Deser:
Parfait z białej czekolady
IV dzień
Śniadanie europejskie
Obiad:
Zupa ( jedna do wyboru ):
– Krem z ogórka
– Zupa kokosowa z czarnym makaronem
Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Zrazy wołowe z myśliwskim sosem i kluskami
– Pieczona pierś kaczki podana z glazurowanym jabłkiem
– Gołąbki z soczewicą, grzybami mun, z sosem z rukoli i marynowanego czosnku (vege)
Kolacja:
Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Rolada drobiowa ze szpinakiem i serem feta
– Eskalopki z indyka z serem halloumi, pomidorem, puree z batatów i wanilii
– Szparagi zapiekane z sosem beszamelowym i talarkami ziemniaków.
Deser:
Mus czekoladowy z migdałami
V dzień
Śniadanie europejskie
Pokoje w Pałacu Wojanów:
Pokój 2 osobowy - standard z bezpłatnym dostępem do SPA
Standardowe pokoje dwuosobowe znajdują się w historycznych budynkach zlokalizowanych wokół dziedzińca pałacu. Każdy budynek ma indywidualny charakter i wystrój utrzymany w klimatach karkonoskich. Pokoje posiadają sypialnię i łazienkę z wanną lub prysznicem.
- 40 m2
- 2 osoby
Wyposażenie
- TV SAT
- Suszarka
- Kosmetyki
- Czajnik
- Telefon
- Prysznic
- Kawa/herbata
- WiFi
- Woda mineralna