Termin Podróży

Czerwiec 2025 - Termin do ustalenia

Program pobytu:

1. Dzień – poniedziałek 

14:00 do 18:00 check-in

18:00 do 20:00 kolacja serwowana / 23:00 bar

2. Dzień – wtorek 

7:30 – 9:30 śniadanie

10:00 – wyjazd na wycieczkę do Pałacu Sobieszów (zobacz) 17 km

10.30 – 13.30 zwiedzanie z przewodnikiem, poczęstunek regionalny, koncert kameralny

14:00 powrót

14:30 – 16:00 Obiad serwowany

18.00 – 18.40 Koncert

19:30 – 21:30 kolacja serwowana / 23:00 bar

21.00 – 22.30 zabawa taneczna

3. Dzień – środa 

7:30 – 9:30 śniadanie

10:00 – wyjazd na wycieczkę Bukowiec. Folwark i Park (zobacz) – 9km

10.30 – 13.30 zwiedzanie z przewodnikiem, poczęstunek regionalny, koncert kameralny

14:00 – powrót

14:30 – 16:00 Obiad serwowany

18.00-18.40 Koncert

19:30 – 21:30 kolacja serwowana / 23:00 bar

21.00 – 22.30 zabawa taneczna

4. Dzień – czwartek 

7:30 – 9:30 śniadanie

10:00 – wyjazd na wycieczkę Jelenia Góra – Starówka (zobacz) – 7 km

10.30 – 13.30 zwiedzanie z przewodnikiem, poczęstunek regionalny, koncert kameralny

14:00 – powrót

14:30 – 16:00 Obiad serwowany

18.00 – 18.40 Koncert

19:30 – 21:30 kolacja serwowana / 23:00 bar

21.00 – 22.30 zabawa taneczna

5 dzień – piątek 

7:30 – 10:30 śniadanie,

11:00 – check-out

Karta menu:

I dzień

Kolacja:

Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Udko kacze w sosie śliwkowym z kluskami ziołowymi i burakami glazurowanymi z gorczycą

– Boeuf à la mode z sosem dijon z fondantem ziemniaczanym i karmelizowaną marchewką z wanilią i rozmarynem
– Nadziewane bakłażany kaszą kuskus z pomidorami i czosnkiem oraz chutney warzywnym (vege)

Deser:

Sernik z malinami i sosem pigwowym

II dzień

Śniadanie europejskie

Obiad:

Zupa ( jedna do wyboru ):
– Consomme wołowe z tortellini oraz julienne warzywnym
– Krem z pomidorów z serem mozzarella i liściem bazylii

Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Filet kurczaka kukurydzianego faszerowany pomidorami suszonymi i cukinią z ziemniakami gratin oraz fasolką szparagową
– Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu podana z truflowym puree, porem oraz sosem szałwiowym
– Sakwa z ciasta filo z hummusem i pieczoną dynią na pieczonej cebuli z syropem klonowym (vege)

Kolacja:

Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Kurczak saltimbocca z szynką parmeńską, szałwią i bakłażanem

– Pieczony łosoś na cannelloni szpinakowym
– Brokuł na Guacamole z suszonymi pomidorami i pestkami dyni (vege)

Deser:
Creme brulee z malinami i gorzką czekoladą

III dzień

Śniadanie europejskie

Obiad:

Zupa ( jedna do wyboru ):
– Krem z pieczonej papryki

– Bulion rozmarynowy z soją i makaronem warzywnym

Danie główne ( jedno do wyboru ):

– Schab pieczony z kością i wędzonymi ziemniakami
– Dorsz z pieczonym puree, kalafiorem i brokułami
– Pieczony burak z cukinią, dzikim ryżem marchewką i soczewicą (vege)

Kolacja:

Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Medaliony wieprzowo drobiowe ze śliwkami w bekonie
– Rolada wieprzowa z grzybami w sosie z zielonego pieprzu
– Klopsiki sojowe na sałatce z awokado i rukoli (vege)

Deser:
Parfait z białej czekolady

IV dzień

Śniadanie europejskie

Obiad:

Zupa ( jedna do wyboru ):
– Krem z ogórka

– Zupa kokosowa z czarnym makaronem

Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Zrazy wołowe z myśliwskim sosem i kluskami

– Pieczona pierś kaczki podana z glazurowanym jabłkiem
– Gołąbki z soczewicą, grzybami mun, z sosem z rukoli i marynowanego czosnku (vege)

Kolacja:

Danie główne ( jedno do wyboru ):
– Rolada drobiowa ze szpinakiem i serem feta

– Eskalopki z indyka z serem halloumi, pomidorem, puree z batatów i wanilii
– Szparagi zapiekane z sosem beszamelowym i talarkami ziemniaków.

Deser:
Mus czekoladowy z migdałami

V dzień

Śniadanie europejskie

Pokoje w Pałacu Wojanów:

Pokój 2 osobowy - standard z bezpłatnym dostępem do SPA

Standardowe pokoje dwuosobowe znajdują się w historycznych budynkach zlokalizowanych wokół dziedzińca pałacu. Każdy budynek ma indywidualny charakter i wystrój utrzymany w klimatach karkonoskich. Pokoje posiadają sypialnię i łazienkę z wanną lub prysznicem. 

Wyposażenie

Spa & Wellness

pl_PL